Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing Seminars 2023

	Seminar 1	Seminar 2	
Date	20 November 2023 (Monday)		
Time	10:15 am – 12:45 pm (Registration starts at 9:45 am)	2:45 pm – 5:15 pm (Registration starts at 2:15 pm)	
Venue	Lecture Theatre, G/F, Hong Kong Central Library, 66 Causeway Road, Causeway Bay, Hong Kong		
Language	English	Cantonese	
Fee	Free of charge		
Type of Qualified CPD Activities	Type 7 – CPD activity organized by the Insurance Authority		
CPD Hours	2.5 Hours (Ethics or Regulations)		
Enrolment Period	13 October 2023 – 27 October 2023		

Program rundown:

Each session of the AML/CTF seminars will cover the same topics, as follows:

Seminar 1 (English session)				
Time	Topic	Speakers		
9:45 am – 10:15 am (30 mins)	Registration			
10:15 am – 10:25 am (10 mins)	Opening Address	Insurance Authority		
10:25 am – 11:05 am (40 mins)	Major updates in the Guideline on Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing, and other compliance matters	Insurance Authority		
11:05 am – 11:40 am (35 mins)	Money Laundering Typologies and Suspicious Transaction Reports	Joint Financial Intelligence Unit, Hong Kong Police Force		
11:40 am – 11:55 am (15 mins)	Break			

11:55 am – 12:30 pm (35 mins)	Proliferation financing risk of Hong Kong: Risk assessment and mitigation	Commerce and Economic Development Bureau
12:30 pm – 12:45 pm (15 mins)	Q&A Session	
12:45 pm	Seminar ends	

Seminar 2 (Cantonese session)				
Time	Topic	Speakers		
2:15 pm – 2:45 pm (30 mins)	Registration			
2:45 pm – 2:55 pm (10 mins)	Opening Address	Insurance Authority		
2:55 pm – 3:30 pm (35 mins)	Proliferation financing risk of Hong Kong: Risk assessment and mitigation	Commerce and Economic Development Bureau		
3:30 pm – 4:05 pm (35 mins)	Money Laundering Typologies and Suspicious Transaction Reports	Joint Financial Intelligence Unit, Hong Kong Police Force		
4:05 pm – 4:20 pm (15 mins)	Break			
4:20 pm – 5:00 pm (40 mins)	Major updates in the Guideline on Anti-Money Laundering and Counter-Terrorist Financing, and other compliance matters	Insurance Authority		
5:00 pm – 5:15 pm (15 mins)	Q&A Session			
5:15 pm	Seminar ends			

About enrolment:

- 1. Each authorized insurer/licensed insurance agency/licensed insurance broker company should submit **only one** online enrolment form.
- 2. As seats are limited, the IA will attempt to allocate seats to all nominees listed as the first priority in the enrolment forms submitted by the deadline. The remaining seats (if any) will be allocated to other nominees on a first-come, first-served basis. Each company can nominate a maximum of three representatives.
- 3. An alternative session of the seminar may be allocated (subject to the seat availability and nominee preference) only if the preferred session is fully booked.

4. The IA will send a confirmation slip by email to all successful nominees and the contact person of each company at least one week before the seminars. Please **present the confirmation slip for admission at the venue**. Make sure to provide the correct email address for each nominee in the enrolment form, as the confirmation will be sent to these email addresses. If you do not hear from the IA by 14 November 2023, please consider the enrolment as unsuccessful.

CPD Certification:

- 1. Participants who would like to receive a CPD certificate must indicate their preference in the online enrolment form. A CPD certificate will not be issued if the participant has not opted to receive one on the online enrolment form.
- 2. An electronic copy of the CPD certificate will be sent to the participants' email addresses, as provided in the online enrolment form, within two months after the seminar, once their attendance record has been verified. The CPD certificate will only be granted to those who have attended the entire seminar session. Participants who arrive late or leave early may not be eligible to receive the CPD certificate.